Terug naar overzicht

Stralen in ATEX-zone

Bij Perspect Industrial Products kunt u terecht voor innovatieve, gepatenteerde én ATEX-gecertificeerde vacuümstraalmachines van Pinovo. Pinovo bied een kosteneffectief alternatief voor de huidige manier van onderhoud van staalconstructies. De ATEX-gecertificeerde gesloten straaltechnologie helpt onze klanten geld te besparen, HSE te verbeteren en het milieu te beschermen. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het oppervlak.

Straaltechnologie

Pinovo levert innovatieve en gepatenteerde technologie voor stofvrij zandstralen van industriële oppervlakken in ATEX zones. De gesloten staaltechnologie is veilig toe te passen in explosiegevaarlijke omgevingen. Deze nieuwe oplossing voor oppervlaktebehandeling is stofvrij, heeft een lage geluidsemissie en creëert superieure oppervlaktekwaliteit.

Door de gesloten technologie is hoeveelheid van rondvliegend gruis en stof sterk verminderd. De omliggende apparatuur is veilig voor schade. Hierdoor is er geen noodzaak voor barrières, steigers, afdekkingen of opruimen. Andere werkdisciplines worden niet beïnvloed, waardoor er zij aan zij gewerkt kan blijven worden. Er komt weinig lawaai vrij en doordat het apparaat niet trilt zijn er geen werkbeperkingen op de tijd van het gereedschap. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat er tot 60% van de onderhoudskosten bespaard kunnen worden, zonder verlies van oppervlaktekwaliteit.

Inzet

Pinovo vacuümstralen zorgt voor een schone bewerking met dezelfde oppervlaktezuiverheid en -ruwheid als open stralen. Dit zorgt voor een permanente reparatie met dezelfde levensduur als de oorspronkelijke coating. Het stralen kan ter plaatse en verlengt de levensduur van de gestraalde materialen, net als traditioneel stralen, met 15 tot 20 jaar. De apparatuur is uitermate geschikt voor spot repairs, lasnaden en flezen. Doordat de machines een werkbereik van 50m hebben, kunnen zij ook op enkel via touw bereikbare plekken ingezet worden.

De Pinovo gereedschappen laten een schoon en droog oppervlak achter (Sa 2½-3, van veegstralen tot 120 µm). Het oppervlak is direct na het stralen klaar om gecoat te worden. De afgeschuinde randen zorgen voor een perfecte overgang tussen de oude en de nieuwe coating. De apparatuur is zelfs geschikt voor metallisatie.

Duurzaam

Door het stralingsmateriaal her te gebruiken, vind er geen uitstoot in het milieu plaats. Ook zorgt deze techniek voor minder afval en CO2-uitstoot. Dit maakt de techniek een duurzaam alternatief voor traditionele methodes. Bij traditionele methodes komen de minuscule oude verf resten vrij in het milieu.