Terug naar overzicht

Surface preparation

De voorbereiding van stalen oppervlakken is van het grootste belang voor de duurzaamheid van een coating. Een hoogwaardige en technisch geavanceerde coating is nutteloos als de voorbereiding van het staaloppervlak wordt verwaarloosd. Vroegtijdige coatingdefecten worden vaak veroorzaakt door een ongeschikte oppervlaktevoorbereiding. Een goede prestatie van de coating hangt dus af van een goede voorbereiding van het oppervlak.

Er zijn diverse manieren van oppervlaktevoorbereiding. Geen van de gereedschappen werkt universeel voor elke situatie. De verschillende gereedschappen moeten altijd per situatie overwogen worden.

Varianten

Stralen

Stralen is de meest voorkomende vorm van oppervlakte voorbereiding, dit wordt al meer dan 50 jaar lang ingezet. Het bied de mogelijkheid om verschillende schuurmiddelen in te zetten. Oppervlaktes mogen alleen gestraald worden door opgeleide uitvoerders.

Hoge druk waterstralen

Hoge druk waterstralen bereikt een glad profiel, hier komt echter wel prijzige apparatuur bij kijken. Het gebruik van de apparatuur kan uitsluitend uitgevoerd worden door specialisten of opgeleide uitvoerende. Hoge druk waterstralen leiden tot een hoge kans op flitsroest. Daarnaast vereist het de schoonmaak van moeilijk te verzamelen afvalwater. Het gebruik van hoge druk waterstralen is niet zonder risico, als dit niet correct gebeurt levert dit gevaarlijke situaties op.

Mechanische oppervlakte behandelingen

  • Mechanische staalborstelen
  • Handmatig staalborstelen
  • Schijf/slijpen
  • Naaldhamer
  • Schuurpapier
  • Reiniging met oplosmiddelen

Grinding tools

Ex-gecertificeerd gereedschap van Safety Tools Allmet zijn inzetbaar voor oppervlaktevoorbereiding zonder heet werk. Het gereedschap zorgt voor een goed schoon oppervlak met een profiel dat voldoet aan de eisen van de SSPC-SP11, standaard voor oppervlaktevoorbereiding↵.

Deze standaard is geschikt wanneer een opgeruwd, schoon, blank metaaloppervlak vrij is van het volgende. Alle zichtbare olie, vet, vuil, roest, coating, oxiden, walshuid, corrosieproducten en andere vreemde stoffen is vereist. Maar waar stralen niet mogelijk of toelaatbaar is. De pieken en dalen op het geprepareerde oppervlak vormen een continu patroon zonder gladde, ongeprofileerde gebieden.

Allmet Koud Slijp- & Snijgereedschap

Allmet koud slijp- & snijgereedschap is Ex-gecertificeerd voor gebruik in zone 1 & 2. Dit vereist geen heet werkvergunningen. Het gereedschap is gecertificeerd door DNV en geclassificeerd als koud werkgereedschap. Door de hieronder beschreven kwaliteiten van het gereedschap, is er geen noodzaak voor het gebruik van brandschermen en er hoeft geen dure apparatuur in de buurt afgedekt te worden. Het is gewoon mogelijk om in de buurt van uw collega's te werkt te gaan, waardoor de productiviteit verhoogt wordt.

  • Bij het gebruik van het gereedschap komen er geen hete vonken vrij en puntcorrosie veroorzaakt door conventioneel snijden en slijpen wordt vermeden.
  • Bij het gebruik van het gereedschap komt er weinig warmte vrij. De hitte varieert van 30℃ tot 60℃ voor het slijpen van staal. Na het gebruiken van het gereedschap kan je onmiddellijk je handen op het staal leggen, zelfs na een lange periode van slijpen of snijden.
  • Bij het gebruik van het gereedschap komen er weinig trillingen vrij. Getest en goedgekeurd voor gebruik gedurende een volledige werkdag. 7,5 uur.