Pinovo

Perspect Industrial Products - uw Pinovo distributeur

Bij Perspect Industrial Products bieden wij innovatieve, gepatenteerde, en ATEX-gecertificeerde vacuümstraalmachines van Pinovo aan. Pinovo biedt een kosteneffectief alternatief voor de huidige methoden van staalconstructieonderhoud. De ATEX-gecertificeerde gesloten straaltechnologie helpt onze klanten geld te besparen, de gezondheid en veiligheid (HSE) te verbeteren en het milieu te beschermen, dit alles zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het oppervlak.

Wat is vacuümstralen?

Traditioneel stralen is een veelgebruikte methode voor oppervlaktebehandeling, waarbij straalgrit op een oppervlak wordt gespoten. Dit vormt veel stof en afval, wat het gebruik van deze methode in ATEX-zones onmogelijk maakt. Dit is waar Pinovo's technologie het verschil maakt. De vacuümstraalmachine maakt gebruik van een gesloten loop circulatieproces, waardoor het straalproces stofvrij wordt. Het minimaliseert afval en maximaliseert het hergebruik van het straalmiddel. Tijdens het stofvrij stralen wordt er weinig geluid geproduceerd, deze twee kenmerken zorgen ervoor dat impact op de omgeving en het milieu wordt geminimaliseerd. Na het stralen is het oppervlak direct klaar voor verdere behandeling, zoals TSA of conservering.

Voordelen stofvrij stralen

  1. Stofvrije Omgeving: De apparatuur zuigt het vrijkomende stof direct af, waardoor de verspreiding van schadelijke deeltjes in de lucht wordt voorkomen. Dit leidt niet alleen tot een schonere werkomgeving, maar bespaart ook op schoonmaakkosten.
  2. Verbeterde Efficiëntie: Met vacuümstralen kunt u parallel werken met andere disciplines en zonder onderbrekingen als gevolg van stofophoping. Dit resulteert in snellere projectvoltooiing en aanzienlijk minder downtime.
  3. Veiligheid: De vacuümstraalmachine is ATEX-gecertificeerd, wat betekent dat deze veilig kan worden gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen. De afwezigheid van stof zorgt ook voor een gezondere werkomgeving.

Toepassingen

De vacuümstraaltechnologie is inzetbaar in verschillende situaties. Zo is het bijvoorbeeld ideaal voor spotrepairs, of het voorbereiden van lasnaden en flenzen. Met de machine kunnen ook moeilijk bereikbare plekken gestraald worden.

Een groot voordeel aan de machine is dat deze ATEX-gecertifieerd is. Hierdoor kan deze ook ingezet worden voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Dit is de reden dat de machine onder andere is ingezet voor het stralen van een live destillatiekolom en voor het behandelen van traanplaten in een draaiende fabriek. De machines worden regelmatig ingezet voor het reinigen van een tankdak en om spotreparaties op een offshore platform uit te voeren. Door de verschillende adapters is de machine in staat om nog vele andere oppervlakken en geometrieën te stralen.

Duurzaam

Pinovo streeft naar duurzaamheid in oppervlaktebehandeling. De technologie verminderd afvalproductie met ongeveer 75%. Deze stofvrije methode voorkomt dat dit vuil, waaronder microplastic van verf verwijderingen, in het milieu terecht komt.

Samen kunnen we werken aan een duurzamere toekomst voor de industrie. Ontdek hoe deze innovatieve technologie, projecten efficiënter, kwalitatiever en duurzamer kan maken. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe de technologie van Pinovo ingezet kan worden in uw situatie.