Terug naar overzicht

Stofvrij stralen

Pinovo

Welkom bij Pinovo, dé pionier op het gebied van stofvrij stralen, vacuümstralen en ATEX-gecertificeerde apparatuur. In deze tekst ontdekt u alles wat u moet weten over onze innovatieve technologieën en waarom ze de ideale keuze zijn voor uw straalwerkzaamheden. Of u nu een professional bent in de industriële sector of simpelweg geïnteresseerd bent in stofvrij stralen en vacuümstralen in ATEX-omgevingen, wij hebben de antwoorden die u zoekt. Druk hier om contact met ons op te nemen.

Vacuümstralen

Stofvrij stralen, is een geavanceerde methode voor oppervlaktebehandeling die traditionele straaltechnieken overtreft. Met stofvrij stralen wordt het straalproces uitgevoerd in een gecontroleerde tool waarbij stof en vervuiling tot een absoluut minimum worden beperkt. Dit biedt tal van voordelen, waaronder een verbeterde veiligheid, efficiëntie en kwaliteit van het werk.

Stofvrij stralen met Pinovo

Voordelen:
1. Stofvrije omgeving: Pinovo’s geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat bij het stralen vrijkomend stof direct wordt afgezogen en opgevangen. Hierdoor wordt de verspreiding van schadelijke deeltjes in de lucht voorkomen, waardoor de werkomgeving aanzienlijk schoner en gezonder wordt.

2. Verbeterde efficiëntie: Doordat stofvrij stralen het mogelijk maakt om continu door te werken zonder onderbrekingen als gevolg van stofophoping, wordt de productiviteit aanzienlijk verhoogd. Dit betekent dat projecten sneller kunnen worden voltooid, met lagere arbeidskosten en minder stilstandtijd.

3. Kwaliteit en precisie: Stofvrij stralen garandeert een superieure afwerking en nauwkeurigheid. Omdat er geen stofdeeltjes op het oppervlak achterblijven, wordt voorkomen dat deze de hechting van coatings, verf of andere beschermende lagen belemmeren. Dit resulteert in duurzamere en langdurige resultaten.

4. Veiligheid: Bij traditioneel stralen is blootstelling aan stof en schadelijke deeltjes een groot risico voor de gezondheid van de werknemers. Met onze stofvrije straaltechnologie van Pinovo minimaliseren we dit risico aanzienlijk, waardoor de veiligheid op de werkplek wordt vergroot en de kans op ademhalingsproblemen en andere gezondheidscomplicaties wordt