Vonkvrij gereedschap - slijpgereedschap

Perspect Industrial Products is exclusieve dealer van de Allmet Safety Tools. Dit ATEX-gecertificeerde gereedschap, wordt gebruikt voor het slijpen, snijden en opruwen in ATEX / EX zones. Het vonkvrije gereedschap voldoet niet alleen aan SSPC - SP 3 & SP 11-norm of hoger, maar combineert ook een laag geluidsniveau en een zeer lange levensduur. Alle materialen zijn EX-gecertificeerd door DNV als koud werk in Gas Zone 1 en 2 en stofzone 21 en 22.

De producten van Allmet Safety Tools worden al meer dan tien jaar veilig over de hele wereld gebruikt en bieden substantiële gezondheids-, veiligheids- en milieuvoordelen.

Voor ieders veiligheid

De gepatenteerde ATEX gereedschappen om mee te slijpen, snijden en opruwen, bestaan voor meer dan 95% uit wolfraamcarbide. En dat scoort hoger dan 9,7 op de Rockwell-hardheidsschaal; de hardheid is ongeveer te vergelijken met die van een diamant. De speciaal ontwikkelde legering biedt extra trekkracht en verlengt de levensduur van het vonkvrije gereedschap.

De "tanden" op de koppen verwijderen materiaal bij elk contact. Doordat ze niet over het oppervlak glijden en met lagere rotatiesnelheden (slechts 800 - 3000 rpm) wordt gewerkt, ontstaat minder warmte. De kop van wolfraamcarbide is vastgelast aan een koperen koppeling die geen vonk kan maken. De koppeling heeft een speciaal ontwerp, zodat het alleen aan onze apparatuur kan worden bevestigd. Dit voor ieders veiligheid; zo wordt voorkomen dat het vonkvrije gereedschap bij hogere rotaties wordt ingezet.

Voordelen ATEX en vonkvrij gereedschap Allmet Safety Tools

Naast de unieke Atex / EX certificering, biedt het vonkvrije gereedschap van Allmet Safety Tools een aantal andere voordelen. Voordelen die u tijd én geld besparen:

  • Geen vonken - geen explosiegevaar;
  • Weinig trilling (max 3.1 ms-1) – kan lang achtereen gebruikt worden;
  • Geen scherpe splinters - praktisch geen secundaire schade;
  • Geen hitte - < 70˚C;
  • Geen Hot Work Permits - ook niet voor offshore;
  • Weinig geluid - < 85 DB (gangbaar is 110–125 DB);
  • Geen stof - metaalresten zijn groot en dicht;
  • Geen giftige gassen - ook niet bij het snijden van polyurethaan coatings;
  • Geen afgifte van koolwaterstofgassen.

Bespaar tijd en geld met Allmet safety tools

Het slijpen, snijden of opruwen van metaal is binnen Atex / EX zones aan strenge regels gebonden. Traditioneel gereedschap inzetten is mogelijk, maar vergt de nodige maatregelen. Alleen al het verkrijgen van een heetwerkvergunning, het nemen van uitgebreide veiligheidsmaatregelen en simpelweg het werk uitvoeren, neemt enorm veel tijd in beslag. Met het vonkvrije gereedschap van Atex Tools kunt u zorgeloos slijpen, snijden en opruwen. En zo tijd en geld besparen. Alle materialen zijn namelijk geclassificeerd als Cold Work en kunnen direct worden ingezet. Ook in Atex of EX zones!

Nederland, België en Duitsland

Al het vonkvrije gereedschap van Allmet voor het slijpen, snijden en opruwen van metaal in Atex / EX zones, wordt geleverd met documentatie en certificaten. Voor uitleg van de werking van de apparatuur kan geput worden uit divers beeldmateriaal waaronder handige how-to video's. En natuurlijk kan ook Perspect Industrial Products u van gericht advies - zelfs on the job - voorzien! Afgestemd op het type werkzaamheden, kan of zelf een robuuste koffer met vonkvrij gereedschap worden samengesteld, of worden gekozen uit degene die Allmet Safety Tools op basis van klantervaringen in het assortiment heeft. Als authorised distributor kunnen wij zowel in Nederland, België en Luxemburg leveren.

Informatie en advies ATEX vonkvrij gereedschap

Heeft u vragen over de range ATEX gereedschappen voor het slijpen, snijden en opruwen in Atex / EX zones, neem dan gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over de werking of toepassing van Allmet Safety Tools staan de adviseurs van Perspect Industrial Products u graag te woord: +31 (0) 78 303 19 20.